برنامه ریزی

در سلسله مقالات بهبود فردی برای شما از مدیریت در بهبود فردی صحبت کردیم. به 5 مهارت مهم رسیدیم. که در بهبود فردی به شما کمک بزرگی می کند. تا خودتان به خودتان کمک کرده و پیشرفت کنید. در مقالات قبلی در مورد داشتن سلامت فکر و هدف گذاری برای شما صحبت کردیم. در این مقاله قصد داریم. در مورد مهارت سوم یعنی برنامه ریزی درست برای شما نکات مهمی را بیان کنیم. نکته ی مهم در این مقالات اینست. که تمام این مهارت ها مانند قطعات پازلی هستند. که باید همه آنها وجود داشته باشند. تا همه موارد درست و تکمیل باشد. و در صورت عدم وجود یکی از این موارد یا کم کاری در آن ها،عدم موفقیت یا نرسیدن به خواسته ی مورد نپر پیامد آن است.

برنامه ریزی چیست؟
“تکنیک های برنامه ریزی”

برنامه ریزی درست چیست؟

در اینجا سوالی که مطرح می شود اینست که

  • برنامه ریزی درست چیست؟
  • به چه شکلی می توان برنامه ایی کارآمد داشت؟

برنامه ریزی در واقع مشخص کردن و مکتوب کردن کارها و برنامه هایی است. که یک فرد در طول روز یا ماه و یا سال و حتی چند سال بعد باید انجام بدهد. فرد در گام دوم پس از مشخص کردن اهداف و خواسته های خود، و اینکه در واقع در زندگی می خواهد به چه چیزی برسد. در مرحله سوم باید برای رسیدن به خواسته ها، اهداف و آرزوهای خود برنامه ریزی درستی داشته باشد. این برنامه ریزی باید براساس توانایی ها و اهداف فرد نوشته شود.

 

برنامه ریزی درست
“مراحل برنامه ریزی درست”

برنامه ریزی درست شامل سه مرحله است:

  • مرحله اول : نوشتن لیست کارهایی که باید انجام شود. برای مثال از شب قبل به طور کامل و واضح و دقیق مکتوب کنید. که روز بعد قرار است. چه کارهایی را انجام بدهید. همین یادداشت کردن کارها و برنامه ها برای روز بعد، باعث می شود. شما زمانیکه از خواب بیدار می شوید. دقیقا بدانید که می خواهید چه کارهایی را و در چه زمان هایی انجام بدهید. و در واقع هیچ سردرگمی در ابتدای روز نداشته باشید.
  • مرحله دوم: این مرحله به اجرای درست و دقیق برنامه های نوشته شده برمی گردد. شما اگر بتوانید به 80 تا 90 درصد برنامه مکتوب شده خود عمل کنید. قدم بسیار بزرگی را در راه رسیدن به اهداف خود برداشته اید.
  • مرحله سوم : این مرحله در پایان روز باید انجام شود. در این مرحله شما باید بررسی کنید. آنچه را که در طول روز انجام داده اید. با لیست کارهایی را که شب قبل یادداشت کرده اید تا چه اندازه مطابقت دارد. نقاط قوت و ضعف خود را هم در برنامه ریزی و هم در اجرا مشخص کنید. این بررسی به شما کمک می کند. تا هم در روزهای بعد برنامه ریزی بهتر و موفق تری داشته باشید. و هم اینکه تا چه اندازه در راه رسیدن به اهدافتان گام های درستی را برداشته اید.

برنامه ریزی روزانه نکات ریز و تخصصی بسیاری برای افراد مختلف و در موقعیت های مختلف دارد. که در مقالات بعدی به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

با آموزش مذاکره در شبکه های اجتماعی همراه باشید….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *